Сезираха Прокуратурата за кражбата на култов транспарант, усъмниха се в ултраси на ЦСКА 1948

0
- -

Фенклубът на „Марек“ сезира Районната прокуратура в Дупница за кражбата на огромен транспарант след мача с „ЦСКА 1948“ в събота, пише zadupnitsa.com. Двубоят бе от поредния кръг в третия ни ешелон и завърши без победител 2:2. Завчера, жалбата до Прокуратурата бе внесена официално от председателя на фенклуба Борислав Рударски.

От години, транспарантът „Марек – отборът на Югозапада“ бе неизменна част от всяка домакинска среща на отбора, но неизвестни засега извършители го откраднаха. От фенклубът го бяха оставили за неделната среща между ветераните на „Марек“ и „Левски“, с която се отпразнуваха два повода – 65 години от откриването на стадион „Бончук“ и 40 лета от победата 2:0 над „Байерн“ (Мюнх).

Съмненията за посегателството падат върху феновете на ЦСКА 1948, които бяха около 50-ина човека в сектора за гости. Снимки с откраднатия транспарант по тъмни доби се появиха в интернет като на тях гордо позират неизвестни запалянковци. В жалбата си, Рударски настоява да бъдат прегледани записите от камерите на стадиона, които покриват и сектор „В“, известен още като „Слънчев брег“, а срещу извършителите, ако се счете, че е престъпление да бъде образувано досъдебно производство.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]