Селекцията в Дунав продължава, подписва с още двама чужденци

0
-

Зимната селекция в Дунав Русе продължава. През тази седмица договори с клуба се очаква да подпишат още двама чужденци – нападатели, пише „Тема спорт“. Бразилецът Габриел, който игра в контролата с Лудогорец II, пристигна почти в навечерието на двубоя в Разград, но въпреки това записа 60 минути в състава на русенци, показвайки добри неща. Треньорът Малин Орачев иска да го види още веднъж и ще направи учебна игра с юношите в четвъртък, за да затвърди впечатленията си за видяното.

Днес се очаква драконите да парафират със сенегалския нападател Мухамад Мустафа Н’Дайе. Той се присъедини към края на лагера в Турция и игра в проверката с Шинник. 23-годишният офанзивен футболист бе на проби в съседна Сърбия и дълго време имаше проблеми с издаването на виза за Турция, за да стигне до Анталия. 184-сантиметровият нападател със силен десен крак е играл в Слован Либерец, Бохемианс Прага, Фредерикстад и Елверум. Тъмнокожият футболист обаче дълго време имаше проблеми с визата и не успя да се завърне в България с Дунав, като е бил спрян от турците на летището. Както е известно, Орачев иска да запълни дупката, оставена след напускането на централния нападател Мирослав Будинов. Очаква се Н’Дайе да бъде уреден още за първия пролетен кръг – гостуването на Витоша Бистрица на 19 февруари (понеделник) от 17:30 часа.

Русенци вече парафираха с други двама офанзивни футболисти. Подпис под контракт за 18 месеца сложи 25-годишния бразилец Виктор Сандис. За два сезона и половина подписа 23-годишният плеймейкър – алжирецът с френски паспорт Насим Зитуни.

Другите нови играчи в тима на Малин Орачев са защитниците Мартин Ковачев и Христо Лемперов.