„Син“ шамар намаля наказанието на Левски

0
- -

Защитата на Левски срещу наказание за из­дигнатата свас­тика включва „син“ шамар, разбра „Ме­ридиан Мач“. В ми­га, в който свастика­та бе вдигната в Сек­тор А, част от стю­ардите и един от ко­ординаторите за фе-новете се втурнаха и знамето бе свалено веднага. Нарушите­лят дори отнесе един шамар в бързината. Едва по-късно започ­на престрелката между отделните фракции и боят меж­ду стюарди и фенове от „Саут Дивижън“. Важното в случая за клуба е, че е напра­вено всичко по сили­те забраненият сим­вол да бъде махнат от сектора. Това е един от важните, смекчаващи вината фактори, които от „Герена“ из­ползват в своя за­щита.

От Дисциплинарната комисия гледат не само провинението, но и дали съответният клуб е положил уси­лия да се махне заб­раненият  символ.

Санкция обаче почти сигурно ще има, дори да не е макси­малната от 37 500 лв. Почти сигурно „сините“ ще олекнат с по-малка сума.

След удара по треньори на ЦСКА-София обаче санкцията от лишаване от домакинство изглежда напълно необратима. Почти сигурно Левски вече е изиграл последния си мач пред собствена публика този сезон и ще приеме Лудогорец и Черно море пред закрити врата.

Снимка: novsport.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК