Скандал между спортното министерство и ЦСКА

0
- -

Месечният наем на стадион „Бъл­гарска армия“ е 40 хиляди лева, разкри за БНТ министърът на младежта и

[sociallocker id=5830]

спорта в слу­жебния кабинет проф. Даниела Дашева. Тя обясни, че сумата се приспада от инвестиции­те на ЦСКА в базите в Борисовата градина и Панчарево.

От ръководството на „червените“ веднага реагираха на твърдение­то на министърката и обявиха, че сумата, коя­то плащат, е два пъти и половина повече.

„Във връзка с появи­лите се от вчера инфор­мации от Министерство­то на младежта и спорта сме длъжни да внесем ут­очнение. Цената, която ЦСКА заплаща месечно по споразумението с ми­нистерството за ползва­нето на „Българска ар­мия“ и базата в Панчаре-но, е 80 000 лева без ДДС. В тези суми не влизат местни данъци и такси. Смятаме, че когато се из­насят данни по споразумение между две страни, най-малкото, което се дължи, е коректност от­към цифрите. Всеки от вас може да сметне, че месечният разход на ЦСКА за ползването на базите е над 100 000 ле­ва“, се казва в официал­ното становище на клу­ба.

Досега на стадиона и в Панчарево са инвестира­ни над 2 милиона лева от собствениците на „червените“.

Ако ЦСКА не спечели предстоящия търг за ба­зите, министерството на младежта и спорта няма да дължи нито лев на дру­жеството за направени­те от него инвестиции, тъй като тяхната сума не надхвърля тази за наема, смята Дашева.

„Няма как да им връ­щаме нещо, тъй като те дължат наем. Това са ба­зи на министерството. Ние имаме специална ди­рекция, която се занима­ва и изчислява всяка една инвестиция. Мисля, че инвестициите са такива, които покриват наема, който те плащат месеч­но“, твърди министърка­та.

Както е известно, апе­тити към „Армията“ и Панчарево има и клуб със същото име от „А“ окръжна група.

Източник: „24 часа“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]