Скука и нулево равенство на „Тича“

0
- -

Черно море и Етър изиграха изключително скучен мач от 10-ия кръг на Първа лига, в който не успяха да се отбележат гол. Срещата на „Тича“ не предложи почти никакви опасности пред двете врати и закономерно завърши 0:0.

„Моряците“ бяха водени от Емануил Луканов, който временно е начело на отбора след напускането на Георги Иванов. Точката бе първа за варненци след три поредна поражения в елита. Тимът събра 15 и е на шесто място.

Играта през първото полувреме бе динамична, но без чисти голови положения пред двете врати. Двубоят започна с неточен удар на Орлин Старокин, а малко по-късно Чунчуков не успя да засече добро центриране на Зехиров.

В 19-ата минута Иван Стоянов нанесе удар, топката се спря в краката на Бадара, но сенегалецът се засуети и стреля неточно. В 23-ата минута бе единственото по-сериозно положение за гол през първата част. Божилов свали топката за Георги Илиев. Халфът опита с удар във въздуха да вкара гол, но не успя да уцели добре кълбото и Иванов улови.

До края на полувремето двата тима пробваха няколко далечни удари, които бяха далеч от целта.

Втората част започна динамично, но и двата отбора изпитваха трудности в създаването на опасности пред противниковата врата. В първите десетина минути гостите чрез Бадара и Руменов затруднина отбраната на „моряците“, но първо Боровик притесни сенегалеца и той се подхлъзна, а след това Александров изби топката в корнер.

Едва в 80-ата минута Атанас Зехиров получи хубаво подаване пред наказателното поле и от добра позоция стреля по диагонала в аут. Три минути по-късно „болярите“ имаха основателни претенции за дузпа. Илиас Хасани се подхлъзна, Руменов му открадна топката и навлезе в наказателното поле, където бе задържан от алжиреца, но съдията Никола Попов замълча.

До края на двубоят „моряците“ опитаха да натиснат своя съперник, но без успех. Така срещата закономерно завърши без попадения.