Славия готви удар с национал на Нигерия

0
- -

Нигерийски национал ще започне тренировки със Славия, разбра „Тема Спорт“. Това е 22-годишният централен защитник Ерхун Обанор. Той е очакван на „Овча купел“ от утре, когато белите подновяват занимания след три дни почивка. За последно Обанор е бил част от немския Гройтер Фюрт. Там има главно мачове за втория отбор в Регионаллигата на Германия. Наскоро Обанор е разтрогнал своя договор и в момента е свободен агент.

Бранителят има 2 мача за националния отбор на Нигерия (мъже) и 11 за олимпийския тим на суперорлите от 2016 година насам. Преминава в Гройтер фюрт през лятото на 2016-а, като подписва за 3 години. Преди това е ритал само в родината си за фК МфМ, Абиа Уориърс, Юнайтед Лагос и Бендел.

Висок е 192 см и може да играе и като вътрешен халф. Той ще изкара едноседмични проби, преди старши треньорът Златомир Загорчич да реши дали ще го задържи. В събота (10 февруари) Славия играе контрола с Берое.

Както е известно, Заги на няколко пъти обяви, че иска да привлече централен защитник. Опция бе хърватски бранител, но той се контузи и не можа да дойде на лагера в Турция.

Привличането на такъв играч означава, че белите почти сигурно ще продадат някого измежду Стефан Велков и Андреа Христов, към които има сериозен интерес от чужбина. През лятото Славия трансферира във фиорентина централния защитник Петко Христов, брат близнак на Андреа, за 3 милиона лева. Тази зима в Болоня за същата сума бе продаден и младият нападател Калоян Кръстев.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]