Славия прибира ненужен на „Герена“

0
- -

Славия може да привлече крилото Антон Огнянов. В момента 29-годишният флангови футболист е свободен агент. За последно той бе част от Левски, но сините се отказаха от услугите му след края на миналата кампания, пише „Тема спорт“. Белите пък имат нужда от крила, тъй като играчите, които използваха на тези постове през пролетта, вече не са в състава -Божидар Васев отиде в израелския Апоел Акра, а Сердер Сердеров разтрогна контракта си с тима.

Антон Огнянов започна миналия сезон в Дунав. Той направи много силна есен за русенци и бе един от най-добрите играчи в състава на Веселин Великов. Крилото изигра 18 срещи, в които вкара 4 гола и направи 4 асистенции. Силните му изяви предизвикаха интереса на вече бившия треньор на Левски Елин Топузаков, който в началото на 2017 година го привлече на „Герена“. Със синята фланелка обаче Огнянов не успя да впечатли. През пролетта той изигра 15 шампионатни двубоя, в които се разписа само веднъж.

Ръководството на Славия пък се опитва да картотекира за старта на сезона бразилския защитник Матеус Биси и нигерийския нападател Шикози Мба. Двамата първо трябва да получат работни визи, а след това да се сдобият с права и от БФС. Все още не е ясно дали двамата чужденци ще бъдат на разположение на треньора Златомир Загорчич в първия кръг на шампионата. В него Славия посреща ЦСКА. Двубоят е в събота, 15 юли, от 21:00 часа на националния стадион „Васил Левски“ и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Цените на билетите за срещата са по 20 (сектор А) и 10 лева (сектор Г).

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК