Спазарили Краев за 800 хил. евро. в Русия, отказвал да преподпише заради Аниете

0
- -

Божидар Краев бил с единия крак вън от клуба по време на зимната пауза. „Меридиан Мач“ научи, че младият футболист е бил спазарен с клуб от Русия. „Сините“ в лицето на бившия спортен директор Станислав Ангелов се били разбрали да вземат 800 000 евро от сделката, а освен това клубът да задържи 20 процента от правата на играча и евентуално да спечели още пари при бъдещ трансфер. Пелето усетил, че Краев може да се дърпа за нов договор и взел превантивни мерки. Сделката обаче пропаднала, след като Ангелов напусна директорския пост. „Сините“ се надяват на подобна трансферна сума за Краев и през лятната пауза, но вероятно ще го продадат за по-малко пари.

Младата звезда на Левски Божидар Краев най-вероятно ще плюе на всичко, което клубът е направил за него и няма да поднови договора си. Припомняме, че контрактът на играча изтича в края на календарната година. „Сините“ шефове вече водят преговори за продължение на договора, които обаче не вървят никак гладко. „Меридиан Мач“ научи една от основните причини, която на този етап Краев изтъква, за да се дърпа от подписа – Антонио Аниете. Младокът бил разочарован от факта, че ръководството не предлага нов договор на испанеца и той ще си тръгне лятото от „Герена“. Краев и Аниете са най-добри приятели и много често са заедно, когато не са на тренировки. „Сините“ шефове, разбира се, няма да се съобразят с тази претенция на Краев. Те в никакъв случай няма да предлагат договор на Аниете, когото не искат, за да задържат по този начин Краев.

Към днешна дата Левски се готви да продаде Божидар по време на лятната пауза. „Сините“ имат уверението на мениджъра на играча Джон Ингълс, че ще получат солидна оферта след края на сезона. Ако това не стане, а междувременно Краев откаже да преподпише, той ще има съдбата на Костадинов и Де Ноойер, които бяха зачеркнати. Младокът обаче ще пострада още повече, защото ще бъде изваден от състава около 6 месеца, преди да му свърши договорът.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК