Спартак (Вн) си връща базата най-късно през май

0
- -

На съвместно заседание в Община Варна на постоянната комисия по собственост и стопанство и на временната Правна комисия бяха обсъждани вчера два въпроса, пише „Тема спорт“. Единият бе преобразуването на дружеството СК „Спартак“ АД чрез разделяне, а другият бе относно даване на съгласие за безвъзмездно ползване на спортната база на стадион „Локомотив“ на Спартак Варна.

„Първото решение, което взехме, е по отношение на Спортен комплекс „Спартак“, а именно да се извърши разделяне на две нови дружества. Едното да придобие цялата спортна база – стадион, игрища, тенис кортове и паркинги, които са съществуващи в момента, а другото дружество да придобие останалите недвижими имоти, които са в капитала на Спортния комплекс. След това Община Варна ще стане собственик на дружеството, което притежава стадиона с цялата спортна база. Очаква се това да се случи през април или най-късно през май“, коментира председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

След взетите решения следва обявяване в търговския регистър на плана за преобразуване, а след това предстои да се насрочи Общо събрание на Спортния комплекс, което да вземе решение за преобразуването по същество. В същото време общината гласува Спартак Вн да получи базата на стадион „Локомотив“ за 10 години.