Сравнявали нов в Левски с Шави Ернандес

0
- -

Meдиитe в Румъния са сравнявали новото попълнение на Левски Нелуц Рошу с бившия халф на Барселона Шави Ернандес. Полузащитникът, който подписа със сините във вторник, вчера навърши 24 години. Той пристигна при сините с трансфер от шампиона на Румъния Виторул.

„Харесва ми, че веднъж бях сравнен с Шави Ернандес. Това се случи след един двубой в Румъния, когато не обърках нито един пас. Ще се постарая да повторя силните си игри и в България. Щастлив съм, че подписах с Левски. Този клуб е много популярен и в Румъния. Не мисля, че ще имам каквито и да е проблеми с адаптацията. Искам да запиша дебют възможно най-скоро“, каза Рошу пред медиите в родината си.

До неговото привличане в Левски се стигна след провала при преговорите с национала на Гвинея Бисау Франсиско Жуниор от Стрьомгодсет. Полузащитникът, който притежава португалски паспорт, бе силно желан от Николай Митов. Имаше вариант сините да вземат и сръбския халф Ваня Маркович, който напусна полския Корона Киелце.

Левски плати 100 хиляди евро, за да си осигури услугите на Нелуц Рошу. Той ще получава на „Герена“ по около 8 хиляди евро. Румънецът ще бъде картотекиран в Лига Европа за мачовете с Хайдук, ако сините елиминират Сутиеска.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК