Тръгна дело за опит за убийство на бургаския треньор Пламен Младенов

0
- -

Убитият в подлеза на НДК през 2014 г. Тодор Тотев, по прякор Пистата, е сред основните участници в касапницата в жк „Славейков”, след която бургазлията Пламен Младенов оцеля по чудо. Случаят е от 2005 г., но влезе в съда едва това лято, след като подсъдимият Даниел Пешев изненадващо се появи след 12 години в изгнание. Той напуска страната веднага след опита за убийство на Младенов, издирван е от Интерпол и Европол, съобщава Флагман.бг.

Пистата е част от групичката на Пешев, която напада бургаския футболен треньор Пламен Младенов и Галин Колев. След атаката Младенов е приет в реанимацията на МБАЛ-Бургас в много тежко състояние. Младият футболист е прободен 7 пъти, а неговият авер Галин – 5.

В съдебната зала днес бяха разпитани и другите двама участници в кървавото меле – пострадалият Галин и третият нападател Георги Петков, по прякор Гаргата.

Според Галин, Тодор е едно от момчетата, които му се нахврълили във въпросния 30-ти август 2005 г. По ирония на съдбата Пистата умира след подобно меле 9 години по-късно. Той е прободен 3 пъти с нож в гърдите от Николай Колев-Кучето в подлеза на НДК след скандал в бар. Острието разкъсва важни вени и артерии. Вследствие на това в коремната кухина на Тотев изливат 3 литра кръв и той издъхва няколко часа по-късно в „Пирогов”.

През 2005 г. върлият фен на Черноморец не се поколебава да нападне по това време младата на надежда на „акулите”. Нещо повече – Пламен Младенов е син на бургаската футболна легенда Петър Младенов и въпреки тежките травми и дългото възстановяване успява да продължи кариерата си като треньор в ДЮШ на Черноморец.

Галин Колев обяви днес в съдебната зала, че е бил намушкан от Пистата и Даниел.

„Още във „Вселена” усетих, че ни чакат да се сбием. Там не е имало проблеми, просто гледаха лошо, но за Бургас това е нормално. Въобще не съм видял дали държат ножове в ръцете си. Изскочиха изневиделица, а и в такива моменти мислиш как да оцелееш. Единият директно ме удари с юмрук, към него се присъедини Гаргата, а третият подгони Пламен. Не казаха нищо, просто ни се нахвърлиха! След удара се свих на земята и усетих, че някой се опитва да ме ритне. Хванах му крака, изправих се и тръгнах да бягам. Изведнъж усетих някакво пръхтене под мишниците, не почувствах болка, но повече не можех да бягам. Видях, че белите ми дрехи целите са почервенели, ризата ми се пълнеше с кръв. Сринал съм се буквално на прага на кафе „Орфей”, защото последно помня, че казах на пазача да извика линейка”, описва ситуацията Галин. Той изрично помоли съда да вземе под внимание неговите показания, дадени в болницата ден след нападението, защото спомените му тогава били най-пресни. За разлика от Пламен, Галин има късмет и се разминава само с леки телесни повреди след вендетата.

Един от нападателите Георги Гаргата описа малко по-различно касапницата в жк „Славейков”. Бургазлията изглеждаше доста неадекватно по време на съдебното заседание. Оказа се, че само преди 2 месеца той е диагностициран с параноидна шизофрения. Това стана причина адвокатът на Пешев да поиска назначаването на експертиза, която да установи дали Георги е годен свидетел.

Подсъдимият Пешев (вляво) заедно с друг от нападателите Георги Гаргата

Според представителя на окръжна прокуратура Георги Чинев обаче това не е от значение, тъй като по време на заседанието бяха прочетени показанията на Гаргата, дадени пред следовател в началото на септември 2005 г. Тогава Георги разказва, че не е участвал в мелето, след което Пистата се оказал в болница с порезна рана.

„Видяхме ги как се качват в такси и тогава Даниел предложи да ги проследим, за да разберем къде живеят. Веднага щом слязохме от колата, Тодор се засили към тях, а Даниел го последва. Разбрах, че хукнаха след тях, за да ги бият. Не знам как им хрумна това. Нямах представа, че имат ножове. Знам, че Даниел ходи с нож, с 10-15 см острие. Тодор продължаваше да ги бие и по едно време чух как извика. Видях, че по него има кръв като от наръгване. Предложих да го закараме в болница, но Даниел каза, че може да го превърже в тях. Все пак отидохме в болницата и след около 20 минути Даниел изчезна. После ми каза, че отишъл да изхвърли ножа. Ние с Димитър не сме участвали в сбиването. Тошко започна да налага с юмруци и шутове падналото момче. После към него се присъедини и Даниел”, така описва ситуацията Гаргата през септември 2005 г.

Разпитана бе и бившата приятелка на Пешев – Деница Добрева. Болезнената ревност на Даниел след раздялата с младата жена станала причина за кървавата касапница. Деница обясни, че отношенията им се влошили след познанството на Даниел с Пистата и Гаргата.

„Започнахме да се караме. Имаше ревност и изневери. Решихме да се разделим. Малко след това се опитахме да поговорим във входа на една кооперация. Изведнъж обаче Даниел започна да блъска главата ми в стената. Не знаех дали ще изляза жива от там”, разказа бургазлийката.

Деница сподели още, че сред любимите занимания на тримата било да режат главите на гларуси и да ги закачат по оградите на детските градини.

„Веднъж Даниел ми каза, че и моята глава ще виси там! Месец-два след случката с Пламен ми се обади и каза, че с него е пропуснал, но с мен няма да пропусне”, коментира Деница.

Съдебният състав с председател Георги Пепеляшев отхвърли за пореден път искането на защитата на Пешев за изменение на мярката му от „домашен арест” в по-лека. Въпреки че Пламен Младенов оцеля, обвинението срещу бургазлията е за убийство с особена жестокост. Ако бъде признат за виновен, Даниел може да получи и доживотна без право на замяна.

Делото ще продължи в началото на 2018 г. с разпити на жената на Младенов – Анита и свидетеля Валентин Вълчев.

Източник – Флагман.бг