Фен на Нефтохимик изригна: Вижте лъжливите обещания на кмета! (ВИДЕО)

5
- -

Един от най-запалените фенове на Нефтохимик излезе със становище за случващото се с любимия му отбор. Ето какво ни изпрати Ивайло Стаматов на редакционната поща на KotaSport.com, придружено с видеоматериал:

Какво се случва с развитието на професионалния мъжки футбол в Бургас. По-специално с единствения (засега) професионален клуб, който е 73% собственост на Община Бургас.  Стимулиран от последните събития около отказа на „Комисията по спорт“ (кавичките са умишлени) да помогне на затъващия общински клуб, реших да разкрия някои подробности около самото съществуване на ФК Нефтохимик и какво съдействие получава от своя мажоритарен собственик, че чак молбата му за помощ бе определена от много хора като „наглост“.

 Лъжата:

 Изпращам ви едно видео, което показва среща инициирана от кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов, състояла се в началото  на Октомври 2015 година, дни преди местните избори. На срещата присъстваха както феновете на Нефтохимик, така и децата от школата и техните родители. Освен градоначалникът, на срещата бяха още и г-н Павел Бошнаков и председател на постоянна комисия „Спорт и младежки дейнсоти“ при Общински съвет – Бургас г-н Калчо Белов. На самото видео ясно се чува и вижда, как точно кметът г-н Димитър Николов обещава ( явно предизборно), че ще се извърши ремонт на големия терен в СК Изгрев и същия ще бъде увеличен, а в Ж.К. Славейков ще бъде построен басейн с олимпийски размер и МАЛЪК СТАДИОН С 1500 СЕДАЛКИ, С ВЪЗМОЖНОСТ ДА БЪДЕ УВЕЛИЧЕН В БЪДЕЩЕ ДО 2 000. И докато  за първото все още нищо не се е задействало, то за второто нещата вече са на финалната права, НО… се прави маломерно игрище с дължина – 68 метра и ширина – 44 метра. По този начин там ще могат да играят и тренират 12- 13 годишни момчета. ​

 Истината:

Фк Нефтохимик заплаща всеки месец по 5 хил. лв на своя мажоритарен собственик за ползването на терените на Спортен комплек Изгрев., но само ако ги ползва преди 18:00. След този час сумата се покачва на 60 лв на час, като на ден е стигало до 180 лв на ден. В същото време групите от ДЮШ са били често гонени от игрищата, когато игрищата биват запазени за частно ползване или часът съвпадне с тренировка по ръгби на някой клуб.

Понеже мъжкият футболен отбор тренира на стадиона в гр. Българово, където играе и официалните си срещи, когато времето се влоши се налага същия този отбор да ползва игрището в спортния комплекс, който е за игра в отбори по 9 човека, което няма как да не се отрази и на представянето в официалните срещи.  Другия терен, който е общински и е с подходящи размери се намира в квартал Долно Езерово е в плачевно състояние, което скоро ще бъде документирано и със снимков материал.

ОТ ИВАЙЛО СТАМАТОВ

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]

0 0 votes
Article Rating
5 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Михов
Михов
6 години по-рано

Напълно подкрепям Ивайло.
Това общинско ръководство тотално унищожи не само футбола но и всички видове спорт в нашия град. Николов се снима само със силния волейболен отбор на Нефтохимик който е изцяло финансиран от спонсор а не от община Бургас. Продължават да усвояват средства от строителство на игрища,басейни и басейнчета които не могат да бъдат ползвани от клубовете

Михов
Михов
6 години по-рано

Искам да попитам Николов кой ще тренира и се състезава в новата зала като той и неговата управа ликвидираха футбола,баскетбола,борбата,хандбала,акробатиката,бокса,леката атлетика,вдигане на тежести в Бургас. Ще трябва да си организират със ,,спортни имоти,,състезание ,, Бързи,смели сръчни,,

КД
КД
6 години по-рано

Стига сте плакали на Общината. Сякаш само вие сте на този свят. Продънихте ушите на цяла България, че Общината ще ви бъде само гарант, а всичко останало си го поемате вие. Що не извадите този запис. Не ви е удобен нали!

Васил Ко
Васил Ко
6 години по-рано

наглеци сте! Букмейкърите вече приемат залози с кого ще се обедините, псевдо-мазути. Що не кажете къде са ви 40-те служителя, а и как плащате на играчите? Утре ако ви осъдят, пак ли общината ще е виновна?

Христо
Христо
6 години по-рано

Вярно е не е виновен кмета а цялот тъпо ръководство на Нефтохимик барабар с трньора които си нямат и представа как се раководи футболен отбор.
Не е само до парите просто цяла организация е сбъркана,прави се всичко възможно този отбор да не съществува и това не от днес а поне от 10 години на сам.
Още от напускането на Порточанов отбора тръгна на долу и продължава да затъва