ФИФА осъди бразилци да платят 70 хил. евро на Лудогорец заради трансфер фантом

0
- -

ФИФА е осъди­ла бразилския клуб XV Пирасикаба и футболиста Паулиньо да платят 70 000 евро на Лудогорец, съоб­щават медиите в ла­тиноамериканската държава. През 2012 нападателят пристиг­на в Разград, подписа договор с клуба и 10 дни по-късно изне­надващо се прибра в родината си, като от­каза да изпълни конт­ракта.

В рамките на 30 дни от XV Пирасикаба трябва да платят сумата, защото в противен случай бра­зилската федерация ще отнеме точки на клуба. Отборът се състезава в група D, което съответства на четвърта дивизия. Към датата на транс­фера на Паулиньо, отборът бе във второ­то ниво. През 2013 г. нападателят бе про­даден на Фламенго, а в момента рита за Витория.

„Имаме проблеми заради това, че старото ръководство допусна грешки при из­готвянето на договора. Успяхме да редуцираме дълга от 300 000 на 70 000 евро, като 20 000 от тях трябва да бъдат платени от футболиста. Помолихме Паулиньо той да плати част от нашия дълг и се надявам, че ще удържи на обещанието си“, заяви шефът на клуба Селсо Христофолети.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК