Французин и белгиец в полезрението на ЦСКА

0
- -

ЦСКА е набелязал френски и белгийски футболист за лят­ната си селекция. И двамата са офанзивни играчи. „24 часа“ съобщава, че армейците до­ри вече са постигнали дого­ворка с Дилан Бахамбула (21 г.). Той е офанзивен халф на елитния френски Дижон. Ин­формацията сочи, че черве­ните са провели няколко раз­говора с него и Бахамбула е дал устно съгласие да преми­не на „Армията“.

Офанзивният халф е част от Дижон от началото на този сезон, като през есента е бил използван в 9 мача в Ли­га 1 и дори вкарва на Лион (4:2) през август. Това му е единственият гол във френ­ския елит. През 2017 г. обаче е записал само 2 участия и 20 минути във френския елит и е използван предимно от дубъла на Дижон в… пета дивизия. Там не играе с по-голям успех – 10 мача и 1 гол. Бахамбула не е бил на терена от 15 април, когато записва 82 минути срещу Понтарлие (0:0). Точно преди седмица той е получил разтежение, заради което в момента е аут от терена.

Бахамбула е роден на 22 май 1995 г., като е част от академията на Монако от 2010 до 2014 г. Става шам­пион на Франция до 19 г. с екипа на тима от княжество­то. Не записва шампионатен мач за първия отбор на монегаските, като единственото му участие за него се изразява в 7 минути за купата в нача­лото на 2015 г. срещу Евиан.

За дубъла на Монако играе 46 пъти и вкарва 7 гола в четвърта дивизия. През 2015/16 г. е под наем във втородивизионния фК Париж, за който има 29 мача и 4 гола. А от лятото на 2016 г. е в Дижон. Бахамбула също така е записал 2 участия за нацио­налния отбор на Франция до 20 г. през 2015 г., а през съща­та година е викнат и в пред­ставителната селекция на Република Конго за контрола с Бенин, но не играе.

„Защо не получих шанс в Монако? Няма какво да лъжа -сам съм си виновен. Не работех достатъчно. Винаги об­винявах другите, но пробле­мът беше в мен. Лежах на старите си постижения, за­щото разполагах с малко по-добра техника от останали­те. Мислех си, че това стига. Но ако не работиш, нищо не се получава“, споделя Бахам­була за престоя си в Монако.

Според информация на „Те­ма Спорт“ пък ЦСКА е набеля­зал и централен нападател от белгийското първенство, който вече е бил наблюдаван на няколко пъти от скаути на клуба. Става въпрос за играч, който е изявен реали­затор.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК