ЦСКА-София се възползва от отлагането на делото в Лозана, ползва го като врата

0

Шефове, треньори и играчи на ЦСКА-София ще треперят до последно дали ще участват в евротурнирите или не, стана ясно вчера. Спортният арбитражен съд публикува график на делата си за до края на февруари, март и април. В него не фигурират тези, които водят „червените“ срещу УЕФА. Те трябваше да се гледат на 24 и 25 януари, но бяха отложени. Причината е, че магистратите в Лозана са заети изцяло с казуси около олимпиадата в Пьончан. Така останалите дела са минали на заден план за момента.

Нещата обаче ще се променят от понеделник, когато Динамо Киев ще се изправи срещу Украинската федерация. Странно обаче е, че казус като този на ЦСКА-София мина на заден план в сравнение с други, които са между клубове и треньори или играчи.

Така „червените“ ще трябва да чакат ред за последната седмица на април или май, за да се изправят срещу централата от Нион, която им би през миналото лято черен печат за Европа. Освен това според УЕФА те ще трябва да чакат до 2019 година, за да се появят в евротурнирите.

Отлагането на делата в Лозана е добре дошло за ЦСКА-София, научи „Меридиан мач“. То е ползвано като врата, за да се вземе виза за Европа, ако Каранга и компания не се издънят в първенството и купата. Първото обаче е малко вероятно. Затова от „Българска армия“ са настояли да бъдат пуснати за участие в Европа, защото все още няма решение по делото им. Иначе били готови да си понесат последствията, ако загубят.

„Едва ли обаче някой ще им позволи това да се случи, защото УЕФА не може да прена-режда мачовете в турнирите си по средата на надпреварата. Още повече, че Европейската футболна централата е й страна по това дело“, коментираха специалисти.

ЦСКА-София обаче твърдо ще подаде документи за лиценз за евротурнирите.