Чутовен скандал в аматьорския футбол! Треньор извади отбора си в 5-та минута

0
- -

Скандал разтърси първенството в южната АОГ-София, съобщи сайтът “Витоша Нюз”. Мачът от 2-ия кръг между Орловец Кокаляне и Искър Герман беше прекъснат още преди да е изтекла и 5-ата минута! Причина за това стана тежката контузия, която получи играчът на гостите Кристиян Иваншчук.

Халфът на гостите е със съмнения за счупен крак и веднага беше откаран в болница. Провокиран от инцидента и от тежкия терен, на който трябваше да се играе срещата, старши треньорът на Искър Атанас Стоилов извади отбора си от терена. Той отказа да се върне въпреки многократните увещания от страна на дежурния делегат и съдиите.

Така мачът в Кокаляне не завърши.

Очаква се Спортно -техническата комисия към Зонален съвет – София на следващото си заседание през седмицата да присъди служебна загуба на Искър. Сериозна санкция грози тима от Герман. Може да се стигне дори и до изваждане от групата!

Треньорът на Искър Наско Стоилов коментира така инцидента в личния си профил в социалната мрежа:

“Мислех , че след сутринта няма как да бъде по зле , но уви – на това нещо бяхме принудени да играем днес следобед мач от Четвърта лига на България – ЗАКРИВАЙ!!! Едва 5 мин и вече имахме тежка контузия – къде сте сега Уважаема Комисия, къде бяхте когато давахте лиценз на този стадион, къде беше делегата като започна мача с нелицензирания охранител – като ми спрете правата заради това, че предпазих от последващите още по тежки контузии , какво ще стане – ще оправим българския футбол ли – НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!!!

Спортал

В другата среща от АОГ, играна днес на стадиона до летище София Витоша (Бистрица) разгроми Академик (Сф) с 6:1 като гост.