Шампионите от Нефтохимик посочиха вратата на единия чужденец, другият също е на изхода

0
- -

Нефтохимик ще остане с един чужденец по-малко, научи „Тема Спорт“. Според информацията ръководството на бургазлии е посочило вратата на привлечения през лятото Вячеслав Шарапович. 25-годишният национал на Беларус не успя да направи така, че да се пребори за титулярното си място при шампионите и повече няма да играе за тях.

Посрещачът започна сезона добре, като игра основно на поста на диагонала предвид проблемите, които съставът на Найден Найденов изпитваше там. Впоследствие обаче той получи травма, като освен това се оказа резерва на 18-годишния талант Георги Петров.

Самият Найденов призна, че ще залага на младока, тъй като вижда в него голямо бъдеще и няма да го държи на пейката заради Шарапович.

„Двамата са с изравнени качества и при това положение съвсем нормално е да дам шанс на Георги, който е бъдещето на българския волейбол“, каза тогава Наката.

Това обаче не се очертава да е единствената рокада в състава на Нефтохимик. Очаква се шампионите, които не се представят особено убедително от началото на сезона, да се разделят и с другия си чужденец – Олександър Стаценко.

До това действие може да се стигне, ако в клуба се завърне Николай Учиков. Бившият национал е много вероятно да напусне аржентинския си Сан Хуан, а бургазлии са категорични, че ако това се случи, вратата при тях е широко отворена за 30-годишния диагонал.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]