Шефката на Жалгирис: В битката с Лудогорец не играят бюджетите

0
- -

Президентката на шампиона на Литва – Жалгирис, Вилма Венсловайтие не направи емоционално из явление пред клубното радио по повод мачовете с Лудогорец в квалификациите за Шампионската лига. Тя каза, че бюджетът на разградчани може и да е десет и повече пъти по-голям от нейния, но на терена парите не играят. Както е известно, „орлите“ гостуват на 12 юли във Вилнюс, е реваншът от втория предварителен кръг в Разград е седмица по-късно.

„Ние работим, работим и пак работим -започна 43-годишната блондинка, която е бакалавър по финанси и магистър по бизнес администрация. – Още след жребия отбелязах, че името на Лудогорец говори само по себе си. Ние не можем да си избираме противника. Каквото вземем от мачовете – вземем. Нека да играем, да се конкурираме, да се борим, пък както дойде. Ние сме настроени напълно адекватно с изпитанието, което ни предстои. Всичко е в нашите ръце, крака, и най-вече – глави. В последните години бюджетите на съперниците ни са пет, десет и повече пъти по-големи от нашия. Лудогорец не прави изключение. Но от това, на което сме ставали свидетели, мога да заключа, че на терена бюджетите не играят. Хората идват на стадиона, защото там ги води тяхната страст. А ние сме тези – играчите на първо място, разбира се, които трябва да доставят на публиката чудеса. Нашата цeл е именно тази. И мисля, че срещу Лудогорец сме способни на едно чудо. Бюджетът може и да ни е малък, но това не се отнася за амбициите и мечтите ни. Те са стотици милиони. Има и нещо друго – сега първият ни мач е вкъщи – това винаги е добре за нас. По тази схема стигнахме до плейофите в Лига Европа през 2013-а“.

Венсловайтиене добави, че заради наситения график тази година няма да се проведе традиционният тренировъчен лагер в Словения.

Източник: „Меридиан мач“

Снимка: 15min.lt

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК