Шефът на съдиите изригна: Първа лига не е за некадърници! Дузпа за Левски срещу Славия има (ВИДЕО)

0
- -

Председателят на съдийската комисия към Българския футболен съюз Петър Петров говори специално за предаването на Канал 3 – Спорт в обектива относно последните съдийски грешки от родното първенство.

Петров заяви, че определено в 7-мия кръг от първенството е имало доста грешки повлияли на крайните резултати на някой от мачовете, но според него българските рефери не са толкова слаби.

Съдойският шеф разясни подробно двете ситуации със засадите на срещата Черно море – Септември, при които бяха отменени голове на моряците. При първата втория помощник не е спазил едно от главните правила на УЕФА, че когато положението е спорно се дава предимство на нападателния футбол. Докато втората ситуация е груба и грозна грешка. И такива асистенти нямат място в професионлания футбол и компромис за него няма да има. В българското съдийство няма място за некадърници, а само за професионалисти.

В мача Левски – Славия също имаше няколко спорни решения. Отсъдената дузпа в полза на „сините“ е напълно правилно дадена от съдията – Ивайло Стоянов. Стефан Велков събаря Давид Яблонски в наказателното поле и дори той можеше да получи жълт картон каза Петров.

Продължаваме да работим и ще бъдем безкомпромисни към всички. Безгрешни съдии няма, въпроса е дали грешките са тенденциозни. Аз вярвам на нашите арбитри. Имаме от началото на първенството грозни грешки при асистент съдиите, но до края ще останат само най-добрите.

Снимка: bgreferee.org

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК