Гаф след гаф на Australian Open

0
- -

Първият за сезона турнир от Големия шлем – Australian Open, започна с поредица от гафове. В четвъртък организаторите изтеглиха жребия за срещите от основната схема, но информация за двубоите вече беше изтекла. Докато шампионът от миналата година Роджър Федерер даваше интервю и домакините уж се подготвяха за жребия, на електронното табло на корта, на който се провеждаше церемонията, вече бяха обявени двойките при мъжете, съобщи Tennis24.bg.

Гришо започва с двама квалификанти в Австралия

Иначе веднага след интервюто на Маестрото жребият „беше изтеглен“ и двойките се оказаха…същите.

Огромен гаф предизвика и вторият гост за интервю – Мария Шарапова. Рускинята, шампионка в турнира преди 10 години, беше хваната с допинг именно на Australian Open преди 2 години, заради което мнозина не одобриха решението на домакините да я поканят на жребия.

Рафа увери: Здрав съм

„Просто искахме да поканим бивш шампион, а тя изтърпя наказанието си и заслужаваше такава възможност. Радваме се, че тя веднага прие поканата ни“, обясни турнирният директор Крег Тайли.

Тъй като Серина Уилямс и Виктория Азаренка няма да участват в Австралия, единствено Шарапова и Андгелик Кербер са триумфирали в Мелбърн от настоящите участнички в основната схема. Германката обаче се подвизава на кортовете в Сидни и съответно остана като вариант единствено Шарапова, която е 47-ма в световната ранглиста.

Гафовете са нетипични за Australian Open, който през последните години редовно се славеше като турнира с най-добра организация.

Двубоите от основната схема в Мелбърн започват в понеделник.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]