Надал се радва, че Джокович ще участва в Барселона

0
- -

Световният номер 1 Рафаел Надал заяви, че участието на Новак Джокович на тенис турнира от сериите АТР500 в Барселона е добра новина за феновете на спорта . Сърбинът се включи в надпреварата в последния момент, след като получи „уайлд кард“.

Белградчанинът, който е 12-и в света в момента, е участвал в само четири турнира от началото на сезона след дълго отсъствие заради контузия, в които има баланс от 4 победи и 4 поражения. Джокович ще играе за втори път в Барселона след дебюта си през 2006 година.

„Това е добра новина за турнира, че един от най-добрите тенисисти в историята ще играе. Може би е лоша новина за съперниците му, но за хората в Барселона и за любителите на тениса е добре“, каза 31-годишният испанец.

Надал може да срещне Джокович на четвъртфиналите, ако двамата достигнат до тази фаза на тирнира. Вчера испанецът спечели рекордна 11-а титла от турнира „Мастърс“ в Монте Карло“ и рекордна 31-а в кариерата си от сериите „Мастърс“. Той вече има един трофей повече във вечната ранглиста от Джокович. „Това е още една титла от „Мастърс“ турнирите за мен. Наслаждавам се на победата повече от всякога заради проблемите с контузии, които имах през миналата година“, добави Надал на пресконференция в Барселона.