Шефовете на ЦСКА-София се уплашиха от празен стадион, 100 рейса карат 5 хиляди от провинцията за празника

0
cska fenove 1
- -

Обявеният тържествено празник на 5 май на мача с Лудогорец, който трябва да отбележи 70-годишния юбилей на автентичния ЦСКА, е застрашен заради минорното настроение в „червения“ лагер. Именно заради това повече от 100 автобуса от провинцията ще докарат повече от 5000 „червени“ фенове от страната, за да запълнят места на стадион „Васил Левски“, пише „Меридиан мач“. От клуба правят всичко възможно празникът да не пропадне и са осигурили и богата музикална програма.

Ситуацията обаче може да се окаже съвсем тягостна, ако „червените“ посрещнат следващата събота Лудогорец, който вече шампион на страната за седми пореден път. Дори и да не правят шпалир на съперника си, както е в големите европейски първенства, тимът на Стамен Белчев трябва поне да поздрави конкурентите си на терена преди, а защо не и след срещата.

Еуфорията при пускането в продажба на билетите още в края на март бе голяма. Тогава само за 24 часа се продадоха 7000 пропуска, а в първите дни продажбите достигнаха 15 000. Това означаваше препълнена „Армия“ и наистина празнична обстановка. Тази публика обаче би запълнила едва 1/3 от капацитета на „Васил Левски“, който ще остане полупразен за готвения празник. Има опасност дори част от закупилите си билети да не отидат на стадиона и да предпочетат да се възползват от дългия уикенд за 6 май, пътувайки в страната или чужбина. Заговори се дори за връщане на срещата на „Българска армия“, за да бъде осигурена все пак празнична атмосфера и да бъде спестен наемът на „Васил Левски“.

Самите футболисти на ЦСКА-София чрез Николай Бодуров признаха, че в мачовете до края на сезона ще играят без никакво настроение и тонус. В тима има и твърде много контузени играчи, които ще отпаднат от плановете на Стамен Белчев. Всичко това предполага минорно настроение и вяло посещение, което не е желано от никой в ЦСКА-София.