И ЦСКА Москва стигна до Файнъл фор (ВИДЕО)

0
n 72221
- -

Невероятно отсъждане 5 секунди преди края реши изхода от серията между ЦСКА Москва и Химки и прати ЦСКА на Финалната четворка в Белград. ЦСКА се наложи с 88-87 и с 3-1 отива на полуфинал, където чака победителя от Реал Мадрид-Панатинайкос. Всичко в тази среща се реши в последните секунди, а словенският арбитър Саша Пукл и съдийската маса буквално отнеха победата на Химки.
ЦСКА, продължаващ да играе без звездите си Нандо дьо Коло и Кайл Хайнс, изглеждаше сигурен победител в по-голяма част от двубоя.

Още в първата част грандът дръпна леко напред и постепенно увеличаваше аванса си. На почивката разликата бе 13 точки, а и след третата четвърт пак ЦСКА имаше двуцифрена преднина.Четири минути преди края обаче всичко се върна отначало, след като Алексей Швед реализира тройка, а след това Химки направи добра защита и Томас Робинсън почти изравни. Оттам последва размяна на водачеството, преди нова тройка за Химки, този път от Сергей Моня и 87-85 в тяхна полза.

Серхио Родригес успя да възстанови равенството от фаул линията с 21 секунди на таблото. ЦСКА реши също да фаулира, за да има последна атака, а Антъни Гил отбеляза само един от два наказателни удара за 88-87.Кори Хигинс бе оставен да стигне почти до коша в нападението, последвало за ЦСКА, но случилото се след това предизвика полемиките.

Химки бързо вкара топката в игра и отбеляза кош, с който поведе и на практика печелеше мача. Тогава обаче съдията Саша Пукл обяви, че съдийската маса не е пуснала правилно часовника, отмени коша, върна атаката на Химки и вече сред наредената защита на ЦСКА нямаше как пак да вкара.За ЦСКА това е 15-то участие на Финалната четворка в последните 16 години.Алексей Швед записа 36 точки, от които 24 от тройката.Кори Хигинс отбеляза 20 за ЦСКА.