Днес започват плейофите в НБЛ

0
rilski levski lukoil
- -

Рилски спортист приема Берое днес от 18:30 часа в най-интересния сблъсък от 1/4-финалните двойки в НБЛ.

Вицешампионите на Любо Минчев са най-нежеланият съперник на тази фаза в родното първенство и след доста колеблив сезон със сигурност се готвят да поднесат изненада.

Заралии влизат в този сблъсък като аутсайдер, но въпреки това в никакъв случай не могат да бъдат смятани за такъв. Наличието на Филип Виденов и Александър Янев заедно с мощните Гарет и Бару в подкошието е гаранция за шоу

Големият плюс за Рилски обаче си остава организацията на играта, която е в ръцете на най-добрия плеймейкър от редовния сезон – Дерек Райт. Именно неговите изяви могат да наклонят везните към едната или другата посока. Ще бъде любопитен и сблъсъкът между ветераните Бозов и Виденов. Домакините имат леко предимство, но това няма как да им гарантира победата.

Единственият друг сблъсък, който може да предложи някаква интрига или пък дори изненада, ще бъде между Академик Пд и Ямбол. Отстраняване на студентите от страна на селекцията на Иван Чолаков ще бъде сензация, но пък една тяхна победа няма да се приеме чак толкова шокиращо

Жълтите разполагат с двама атрактивни американци – Арнет и Перин при гардовете, както и със стабилни играчи в подкошието чрез Стоян Петков и Върбанов. Сблъсъкът между тях и водещите фигури на Асен Николов – Димитър Димитров, Маравич, Юмипиг и Дурчев, ще бъде доста интересно.

В другите две серии не се очакват никакви изненади. Левски Лукойл ще елиминира с 2:0 победи Черно море Тича, а макар да е много симпатичен, Академик Сф ще отпадне със същия резултат от Балкан. Което ще означава, че НБЛ ще има нов шампион още след края на 1/4-финалите.