Започна рали Благоевград

0
rali blagoevgrad
- -

В Благоевград днес стартира 2-ия кръг от Националния рали шампионат по планинско изкачване . Организатори на събитието са автомобилен спортен клуб „Диамо“, БФАС и Община Благоевград. Състезателният ден започна от площад „Македония“, където се проведе административна и техническа проверка на участниците и техните автомобили. Бяха подадени 46 заявки за участие като сред пилотите има състезатели от Гърция и Македония.

Официалното откриване на първенството бе дадено пред МОЛ „Ларго“. Директорът на Планинско „Благоевград“ Диана Стоянова благодари на кмета за отличното партньорство и съдействието.

След официалното откриване на Планинско „Благоевград“ пилотите се отправиха към трасето, за тренировки и квалификационни маншове.

Същинската част на ралито е с начален час 11:00 часа в неделя /29 април/. Надпреварата ще се проведе по познатото трасе – пътя от кваратал „Еленово“ към село Делвино.

Награждаването ще се състои веднага след края на състезанието. В паузите между състезателните маншовете организаторите са подготвили изненади за любителите на високите скорости.