Херо за завръщане в Левски: Всичко е възможно! Тръпката и любовта ми към този клуб винаги ще остане (ВИДЕО)

0
- -

Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо даде специално интервю за предаването „Спорт в обектива“ по Канал 3, в което коментира какъв бе сезонът за разградчани.

„Имахме в лицето на Левски и ЦСКА сериозна конкуренция. Те направиха добра селекция и бяха конкуренти до последно за шампионската титла. Смятам, че нашият отбор заслужено спечели четири кръга преди края и се поздрави с успех“.

Специалистът разкри и с какво разградчани превъзхождаха основните си конкуренти във вътрешното първенство:

„Нашият отбор има изграден стил през годините, както и самочувствие, което се дължи на срещите в Лига Европа и в Шампионска лига. Футболистите ни могат да играят под напрежение и това оказа най-сериозно влияние върху пътя ни към титлата“.

Димитър Димитров призна дали ще продължи да ръководи българския шампион през следващия сезон:

„След като работим по отношение на селекция и лагери, спекулациите са излишни. Чувствам се щастлив в Лудогорец“.

Херо говори и за надграждането на „орлите“ през следващия сезон:

„Нашата основна цел е да се борим за влизане в Шампионска лига, но основно е да играем в Европа“.

„Мит е, че съм бил поканен в Левски и съм отказал. Абсолютна лъжа и измислица, но не е толкова важно. Не им прави чест на хората, които го измислиха това нещо. По-назад в годините бях решил да бъда в Левски, но знаете защо не се получи – заради селекцията, беше бламирана селекцията. Това обаче беше преди да замина за Казахстан, ако си спомняте за отношенията с Георги Иванов и т.н. Приключил съм всичко. Всичко е история, минало, приключил съм го в добрия смисъл на думата.

Дали имам амбиции един ден да се върна на стадион „Георги Аспарухов“? Във футбола всичко е възможно, разбира се. Никога не отричам, много се спекулира с моите симпатии към Левски. Винаги срещу Левски съм играл сериозно и отговорно, но тръпката и любовта ми към този клуб винаги ще остане. Мога никога да не работя в Левски, няма значение. Въпрос на време е Левски да развие потенциала, който има. Радвам се, че успяха да спечелят срещу ЦСКА и им желая от сърце успех и срещу Славия.

Търпение като това, което се прояви спрямо Делио Роси, нямаше да има към българските треньори. В това съм 100% сигурен. Пожелавам го на всеки един български треньор. Трябва собствениците да бъдат малко по-търпеливи. Такова доверие ако имаше, можеше Николай Митов да развие отбора на Левски, Илиан Илиев също, да не изреждам още треньори, които са били в Левски в последните години“, каза Херо пред Канал 3.