Браво! Мирела Демирева със сребро от Европейското в Берлин

0
82f1c08b39dda0e797eec3ac1f408e83
- -
Мирела Демирева спечели сребърен медал в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин. Демирева бе на косъм от това да остане извън отличията, но преодоля 200 см в последния трети опит и завърши втора в крайното класиране. За Мирела успехът на 2 метра е изравнено най-добро лично постижение в кариерата и.

 

Златото грабна голямата фаворитка за титлата Мария Ласицкене. Състезаващата се с неутрален статут рускиня също преодоля 2 метра, но го направи от втория опит и това и позволи да завърши пред българката в подреждането. Трета се нареди представителката на домакините от Германия Мари-Лорънс Юнгфлайиш със 196 см – изравнен личен рекорд за сезона.Двете съпернички малко изненадващо решиха да прескочат 202 см и да се пробват директно на 204. Това се оказа непосилен тест и за двете, което означаваше първо място за Ласицкене и второ за Демирева.

За софиянката това е втори пореден сребърен медал от европейско първенство на открито. Тя завърши втора и преди две години в Амстердам, където със златото се окичи испанката Рут Бейтия. Демирева има и сребро от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година – най-ценното й отличие до момента.