Община Пловдив си взе стадион в Пловдив

0
vek 696x522
- -

Община Пловдив влезе във владение на стадион „Векта“, за когото имаше спорове за собствеността с президента на едноименния футболен клуб Петър Никленов. Тази сутрин зам. кметът по общинската собственост Димитър Кацарски, юристи и представители на общината и служители на Общинска полиция влязоха в обекта, като бе подписан и съответния протокол. След това започна описание на имуществото и организация децата от клуба да продължат нормалния си тренировъчен процес. От Общината потвърдиха, че клубът ще може да продължи да развива дейността си на територията на въпросния обект.

Изпълняваме потвърденото от Върховния административен съд изпълнение на заповедта за изземване на имота. Има отмяна от Върховния касационен съд и на решението, с което имотът бе въведен във владение. Както и отхвърлен иск за делба на първа инстанция и решение на съда, че имотът е изцяло общинска собственост и Петър Никленов не може да се легитимира като собственик. Създали сме условия да не пречим на тренировъчния процес на децата и клубът ще продължи да развива дейността си, заявиха от общината.

Самият Никленов обаче твърди, че не всичко е приключило и че имотът продължава да бъде спорен. Има дело за делба, има решение на Районния съд, но има Окръжен и Върховен касационен съд. Докато това дело не завърши, имотът е спорен. Въпреки всичко тези хора изпълняват заповед по Закона за общинската собственост. Този закон касае само и единствено имоти, които са безспорна общинска собственост. Този имот не е такъв и затова водим спор. На 15 декември миналата година подписахме протокол, с който общината пое ангажимент до приключване на делото за делба 3161 от 2016 година, няма да предприема действия. Аз декларирах, че това е делото, което ще каже кой е собственик и в момента, в който има решение – ако трябва, доброволно ще предам имота. Въпреки всичко те днес са тук и изпълняват заповед по Закона за общинската собственост. Това е безумие. Актът за общинска собственост е абсолютно негоден и фалшив, в момента водя дела и той ще бъде обявен за нищожен. Този акт не е нотариален и с него общината не става автоматично собственик. Той трябва да се докаже, а по делото за делба това не стана. Съдът обаче каза на черното бяло и сега отиваме на следващата инстанция – Пловдивския окръжен съд. Затова съм спокоен. Освен всико това на 13 ноември тази година Висшия административен съд ще гледа делото относно това доколко тази заповед за изземване, издадена от кмета Иван Тотев, е легитимна. Все пак ние сме клуб, който е давал професионални футболисти, а аз съм един от малкото хора, който е дала сума пари за децата, заяви за TrafficNews.bg Петър Никленов.