Гриша Ганчев победи Васил Божков и Илия Павлов

1
12321893891329
- -

Гриша Ганчев е човекът, който е осигурил най-много средства за издръжката на ЦСКА-София или ЦСКА, както и инвестиции в базата на клуба. Грубите сметки показват, че за три години и половина негови и партньорски фирми  са дали над 40 милиона лева. Става въпрос за подсигуряване на бюджета на дружеството, ремонти в базите, разходи за ДЮШ и селекция.

Никой президент в историята на автентичното ЦСКА не е давал повече пари, отколкото в момента Ганчев на ЦСКА-София. Дори и по времето на Васил Божков средствата бяха чувствително по-малко. Божков е осигурил сумарно около 38 милиона лева за шест години. Това прави по 6-7 милиона лева на година.

По времето на Мултигруп и Илия Павлов клубът бе захранван от корпорацията с по 2,5 милиона долара на година. За онези времена това бяха много пари, но сега средствата, които дава Ганчев са чувствително повече. Той е първият президент  и собственик, който инвестира значителни суми в спортната база.

Клубът успя да реализира и добри приходи от началото на тази година. Продажбата на Каранга в Китай донесе в клуба 2,8 милиона евро, а участието в евротурнирите осигури още 800 хиляди евро в касата.

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Asen
Asen
6 години по-рано

Евала Boss.