Трансфери в Лудогорец са необходими! „Орлите“ са фаворити за титлата, но Левски и ЦСКА-София пак дръпнаха пред доминанта

0
ludogorets otbor
- -

В двубоя със Славия направи впечатление нещо – че просто Лудогорец не искаше да го спечели. Отборът бе излязъл с мисълта да не загуби в София. Резервите, които беше пуснал Пауло Аутуори с нищо не показаха, че заслужават титулярно място. Явно всички мисли са насочени към реванша с Торпедо Кутаиси от Лига Европа. Някои хора могат да кажат – защо пазят титулярите, след като са победили с 1:0 като гости? Ами защото така е логично. Защото 3 точки срещу Славия вместо една, няма да компенсират контузия на някой от асовете. А лазаретът на „орлите“ е доста пълен – Владо Стоянов, Абел Анисе, Лукас Саша, Драгош Григоре и Ренан дос Сантос. Титулярите изиграха 3 тежки мача в рамките на седмица – гостуване на Зрински Мостар, дерби с ЦСКА-София и визита на Торпедо Кутаиси. И то не само, че имаха тежки срещи, ами и пътуваха – първо до Босна и Херцеговина, а след това и до Тбилиси. До момента Лудогорец има 15 официални мача, а все още сме август… За сравнение ЦСКА-София има 12, а лидерът Левски – 8. Това е показателно защо „сините“ са лидери в класирането, „червените“ са втори, а шампионите са на сериозна дистанция зад тях.

Нека се върнем на мача със Славия. Още преди срещата се знаеше, че „орлите“ ще играят с резервите. А „белите“ са един от най-коварните съперници за отборите от Топ 3. Нека си припомним с каква мъка титулярите на ЦСКА-София победиха тима на Златомир Загорчич на 12 август на „Армията“. Изобщо нямаше гаранция, че и с изморените асове Лудогорец щеше да вземе това гостуване. През миналия сезон Славия не се даде на ЦСКА-София и Левски, като домакинствата с „червени“ и „сини“ завършиха 1:1. Заги е сглобил състав, който играе лесно със силните и по-трудно със слабите, тъй като контраатаката е отличителната черта на тима. Заради това ремито с Лудогорец не е изненада, както и загубата от Витоша (Бистрица).

Друг е въпросът с какво резервите на „орлите“ допринасят за развитието на отбора. Шампионите уж имат два равностойни състава, ама май изобщо не е така. Точно заради това бяха привлечени Жуниор Брандао и Мей Малангу. Тези трансфери са задължителни, защото титулярите се знаят и от малките деца. Единствено и логично с оглед на своите качества Антон Недялков успя да извади от състава Рафаел Форстър.

Поне при Пауло Аутуори другите са ясни -Ренан, Сисиньо, Моци, Натанаел, Дяков, Кампаняро, Вандерсон, Марселиньо, Мисиджан и Кешеру. Първите две резерви също се знаят – Лукоки и Гуралски. Така че реално групата, от която Аутуори очаква нещо не надхвърля 14-15 човека. Другите са просто едни хора, които тренират при отлични условия и си взимат заплатите. Типичен пример за това е Жоао Пауло, който не е допринесъл с абсолютно нищо за Лудогорец. Якуб Швиерчок пък видимо е извън всякаква форма, като за това свидетелстват двата му последни мача като титуляр – реванша с МОЛ Види и гостуването на Славия. И в двете срещи „орлите“ не успяха да вкарат гол.

Наистина е рано за сериозни изводи, но е факт, че Лудогорец изпуска много леко точки в двубоите от Първа лига. В дербито с ЦСКА-София се видя, че предвид кадровия потенциал на основния състав именно „орлите“ са големия фаворит за титлата. Но първенството си върви, а Левски и „червените“ отново дръпнаха сериозно пред доминанта от Разград.

Богомил Русев/ „Меридиан мач“