Ел Маестро поти „червените“ с двуразови тренировки

0
cska
- -

Играчите на ЦСКА-София подновиха тренировки вчера сутринта в Панчарево. Наставникът Нестор Ел Маестро изведе едва 12 футболисти (10 полеви и вратарите Черниаускас и Стипица) заради многото национали. Крилото Енрике Рафаел стартира индивидуални тренировки. Той се възстановява от счупена ключица и постепенно ще се включва в отборните занимания.

ЦСКА-София наскоро е задействал и процедура по издаването на български паспорт на Енрике. Очаква се бразилецът да получи такъв до края на годината.

В Борисовата градина вече има 5-има с паспорти извън ЕС -Енрике, Жеферсон, Мауридес, Евандро и Али Coy, и двама от тях трябва да остават извън групата. Подобна дилема засега не е на дневен ред заради контузиите на Енрике и Жеферсон. Левият бек все още е в Бразилия, където се възстановява от операция на глезена.

Упражненията на играчите са основно силови, като тимът се подготвя двуразово. През последните 3 дни футболистите бяха в почивка и доста от тях пътуваха в страната. Португалците Тиаго и Пинто отидоха до Черно море заедно със съпругите и децата си, вратарят Черниаускас също бе в Созопол. С тима отново е и бранителят Борис Секулич, който отпадна от сметките за националния отбор на Словакия.