Паулиньо е любимец, но жокер навън е Кабрал

0
jerson kabral
- -

Феновете на Левски нямаха търпение да отшумят проблемите на Паулиньо, за да го видят отново в игра. Бразилецът, който бе привлечен през миналата зима, бързо се превърна в любимец на феновете, а и едно от основните оръжия на „сините“ с рейдовете си отляво. Само един гол не му достигна, за да настигне Давид Яблонски, който завърши като голмайстор №1. През лятото роденият в Сао Пауло техничар се контузи и феновете помръкнаха. „Какво ще правим сега?“, питаха се те.

Оказа се обаче, че Левски има едно бижу на резервната си скамейка, което през миналото първенство вървеше в графата – трансферни грешки. Това е Жерсон Кабрал. Той дойде с марката „братовчед на Гари Родригес“. И се очакваше, че ще защити честта на фамилията. На Кабрал обаче явно му бе писано да мине първо през „разпни го“. А бедата за един, се оказа щастие за друг. В отсъствието на Паулиньо, Жерсон успя да покаже, че „сините“ не са сбъркали с него. Нещо повече – в събота предстои гостуване, а в мачовете до сега навън Кабрал се превърна в основен жокер. От четири срещи, които „сините“ изиграха извън София, той не успя да се разпише само веднъж – в Пловдив срещу Ботев. Иначе той вкара 3 попадение извън „ВИВАКОМ Арена Георги Аспарухов“, които бяха допълнени и от една асистенция. Това не бива да се подминава от Славиша Стоянович при избора, който ще направи на титулярните 11 играчи за мача на „Лаута“. Ако попадне сред тях, то Кабрал ще има възможност за реванш и да се разпише и в Пловдив, след като го направи във Враца, Русе и Велико Търново. Към това трябва да прибавим и признанието на Паулиньо, че е готов да се пробва и като централен нападател.

Футболистът от Кабо Верде успя досега да вкара само един гол на „Герена“. Той обаче е в мач, за който „сините“ едва ли искат да си спомнят – 3:2 над Вадуц. Тогава той съхрани за 5 минути надеждите, че Левски ще се отърве от резил, след като се разписа за 3:2 с красив удар. Крилото помогна и на клуба с това попадение, след като спря феновете, които се бяха устремили да нахлуят на терена, за да търсят саморазправа с любимците си.

Индивидуалната му статистика сочи също, че той не е бил толкова успешен от пролетта на 2016 година, когато успява да вкара шест гола за Твенте и да запише 4 асистенции. Тогава цената му скача до 1 млн. евро, но отива без пари в Бастия, след като свършват отношенията му с „червените“ от Еншеде.

В момента отново се оценява на 1 млн. евро. Сумата обаче може да продължи да скача ако Жерсон задържи формата, в която се намира. Остава обаче само сините“ да не го изпуснат, защото и той се сред играчите, чиито договори приключват идното лято.