Радостта на народа обясни защо няма дузпа за ЦСКА-София: Заслужена победа за Левски!

0
- -

Бившият футболист на Левски и ЦСКА Божидар Искренов заяви, че сините напълно заслужено са победили в дербито между Левски и ЦСКА-София. Радостта на народа сподели пред Евроком, че в ситуацията с Иван Горанов, когато съдията Ивайло Стоянов не отсъди дузпа за ЦСКА-София, такава е нямало.

„Мисля, че не стана най-прекрасният мач. Левски заслужено победи, защото си изигра много тактически правилно двубоя. Другото, което искам да кажа, е, че и двата отбора не са в най-върховата си форма и добро състояние. Затова и не се получи голямо дерби. Сините имаха още положения, в които да вкарат второ попадение. ЦСКА също имаше своите шансове. Но Левски си вкара попадението, някой ще каже половин гол или нещо подобно, но си е гол и победиха“, заяви Гибона.

„Според мен дузпа в ситуацията с Иван Горанов няма. Защото още в първия момент човек се заблуждава, че топката го удря директно в ръката, но това не е така. Кълбото рикошира от бедрото му. Съдията щом не свири дузпа, означава, че го е видял. При това положение кракът му спира топката, а не ръката. При ситуацията с Кабрал, съдията се уплаши много. Реферът беше близо. Щом е започнало нарушението извън наказателното поле, да свири фаул и да покаже жълт картон, а той нищо не направи. Може би компенсира“, добави още Искренов.