Другата страна на емблемата, от която май ЦСКА-София се страхува! Придобие ли автентичност, клубът става доста уязвим

0
- -

Всички привърженици на ЦСКА-София (изключенията са единици) са на мнение, че собственикът на клуба е длъжен да плати емблемата на ЦСКА. Това ще сложи край на всички спорове и съмнения, ще накара ФИФА и УЕФА да обявят клуба за легитимен приемник на фалиралия ЦСКА и ще се „прелее“ историята. Това би било голям удар по отцепниците и дори ще лиши отбор като ЦСКА 1948 от смисъл за съществуване.

Емблемата обаче си има и друга страна, от която може би ръководството на ЦСКА-София много се плаши. За активите на стария клуб трябва да се платят 8 милиона лева, от които 5 милиона директно ще отидат към държавата, а останалите са разпределени между стотиците кредитори, сред които има фирми, футболисти, треньори, мениджъри. Някои от тях ще вземат много малък дял от дължимото им.

Придобие ли настоящият ЦСКА-София подобна автентичност, ще стане уязвим за много футболисти, които ще се наредят на опашка за пълното си обезщетение. Дори и в момента се водят две знакови дела от Сивард Спрокел и Иван Боладо срещу ЦСКА-София. Те искат новият клуб да бъде обявен за наследник на стария, за да могат да имат претенции за неизплатените им пари. Придобиването на емблемата със сигурност
ще ускори този процес и тогава платените пари съвсем няма да се ограничат до 8 милиона.

Христо Бонински/ „Меридиан мач“