План без Паулиньо срещу Лудогорец: Вадят Обертан на крилото

0
levski cska gabriel obertan
- -

Треньорът на Левски Славиша Стоянович разработва варианти за гостуването на Лудогорец в събота без Паулиньо на терена. Бразилецът се контузи по време на домакинството със Славия, спечелено с 2:0. Той бе заменен на почивката, тъй като е получил сериозни болки в областта на адукторите, пише „Тема спорт“. Преди срещата бразилецът е имал леки оплаквания и затова е излязъл на инжекции срещу белите. По време на двубоя обаче състоянието му се е усложнило.

От лекарския щаб на Левски правят всичко възможно да възстановят фланговия нападател. Задачата обаче изглежда доста трудна. Затова и Славиша Стоянович вече прави други планове за тактиката за визитата за Лудогорец. Ако Паулиньо не започне мача, то най-логично изглежда поставянето на звездата Габриел Обертан на лявото крило. Именно на тази позиция действаше французинът в началото на кампанията. Тогава Паулиньо също бе в лазарета.

Ако Обертан бъде на фланга, то в състава ще се отвори място за Давиде Мариани – швейцарецът не бе титуляр в последната шампионатна среща. Офанзивният халф може да заеме любимата си позиция на плеймейкър, а в центъра на терена до Хали Тиам да е Антони Белмонт, който е с по-дефанзивни функции от Мариани.

Паулиньо е преследван от травма още от лятната подготовка. Заради нея коефициентът му на полезно действие спадна. През пролетта 25-годишният бразилец вкара 8 гола в 15 шампионатни мача. През тази кампания е бил на терена в 7 срещи, като досега не се е разписал нито веднъж. Той пропусна и дузпа при успеха с 4:1 над Витоша Бистрица на „Герена“.