Лудогорец няма треньор, който да си е тръгвал с победа

0
paulo autuori
- -

Малко необичайно за България, и за първи път в историята на Лудогорец, бе обявено, че треньорът на тима си заминава още преди да е водил тима в последния си мач. В случая съдбата на Пауло Аутуори стана ясна, далеч преди той да се сбогува с Разград в последния си двубой срещу Левски. Пауло Аутуори си е тръгвал от много от отборите си със загуби. Абсолютното същото, дори с по-голяма категоричност, важи и за всички треньори на Лудогорец. Сред тях няма нито един, който да си е заминал от Разград, след като е спечелил мач. Почти всеки до момента си тръгва след сензационни загуби или ремита.

Два пъти турнирът за Суперкупата стана повод за уволнения – на Бруно Рибейро през 2015-а и на Георги Дерменджиев през 2017-а. Двамата загубиха мачовете за този трофей през тези години съответно срещу Черно море и Ботев (Пд).

„Канарчетата“ се оказаха и последният съперник за Димитър Димитров-Херо в Разград. В последния кръг на миналия сезон „орлите“ и „жълто-черните“ направиха 2:2 в Разград. Този мач обаче беше най-малко фатален от всички, довели до раздяла с треньор на Лудогорец. Този двубой не реши нищо и няма нищо общо с мотивите, с които Херо си тръгна от Разград.

Остава да видим, дали и Аутуори ще си замине с негативен резултат от Разград.

pm