Арсенал с 11-та поредна победа

0
arsenal 1
- -

Арсенал продължи победната си серия, която вече достигна 11 поредни успеха. Лондончани спечелиха с 1:0 при гостуването на Спортинг в среща от група Е на Лига Европа. Те направиха това, въпреки че Унай Емери направи шест промени в състава. Единственото попадение в двубоя отбеляза Дани Уелбек в 77-ата минута. Тогава той се възползва от грешка на Себастиан Коатес и донесе трите точки на лондончани, които са лидер в групата с пълен актив от девет точки.

След почивката лондончани бяха по-активни и още в началото на втората част Обамеянг бе изведен сам срещу вратаря. Нападателят опита да прехвърли стража, но Ренан Рибейро се намеси отлично. Лондончани подхождаха по-агресивно през второто полувреме и имаха предимство. Постепенно те започнаха все по-често да застрашават вратата на съперника. В 68-ата минута попадение на Уелбек бе отменено заради нарушение на английския национал.

В играта като цяло нямаше много ритъм и тя често бе накъсвана. В 77-ата минута обаче Арсенал успя да открие резултата. Основна заслуга за това имаше бившият бранител на Ливърпул Себастиан Коатес. Той не се справи с елементарна топка, като я пропусна. Това изведе Уелбек на отлична позиция, той напредна и прати топката в мрежата.