Шапки долу пред големия Камбуров!

0
beroe cska
- -

В събота на стадион „Берое“ имаше една голяма фигура -Мартин Камбуров. 38-годишният нападател става по-добър с годините като виното и го доказа срещу армейците. Вкара класически гол с глава с след центриране от фаул и донесе поредна точка на Берое този сезон. Това бе първо попадение на Мартин срещу ЦСКА-София след 6 „сухи“ мача. Но точният удар на нападателя далеч не изчерпва приноса му към представянето на отбора. Камбуров беше еталон за силен мач, като отговори на всички критерии за това.

Мартин навъртя сериозен навъртя сериозен километраж, разпределяше топката с глава, участваше в двойни разигравания и комбинации, извеждаше съотборници, често се връщаше да помага в защита. Повече от впечатляващо на Камбуров изобщо не му личи, че е на 38 г., като показа огромна енергия в играта си. И го прави съвсем редовно, не е на приливи и отливи. Неслучайно преди няколко седмици от ръководството на Берое казаха, че Камбуров е за пример и в мачовете, и в тренировките със своите показатели.

Несъмнено заралии направиха един от най-добрите си трансферни удари в последните години, като привлякоха Мартин през миналото лято. И той не спира да се отплаща. Камбуров вече има 43 мача и 22 гола за Берое и изобщо не изглежда като човек, който ще спре да вкарва. Само през този сезон той е реализирал почти половината от попаденията на тима – 8 от всички 17. С тях Камбуров пряко донесе цели 9 точки, което го прави ключов фактор за тима. Вкара два пъти за 2:1 над Витоша, направи го също при 1:0 над Локо Пд, както и при 1:1 срещу ЦСКА-София, Славия и Дунав.

На тази възраст за представянето му може да се каже само едно – изумяващо.

Иван Нейков/ „Тема спорт“