Тити Папазов: Мачът на Левски попречи да се напълни залата

0
titipapapazov
- -

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов коментира победата над Арис в трети двубой от редовния сезон във ФИБА Къп.
За самия двубой той отбеляза: „Арисе отбор, доста различен от всички, които сме срещали досега. Отбор с много характер, с много агресия в защита. Исках да отговорим и ние по същия начин с битка и характер, да видят, че не сме меки и имаме балкански дух и характер. Ние имахме по-малко грешки, и около 40% стрелба от тройката. Още нямаме самочувствието накрая да размазваме съперника. Имаше еуфория в началото на мача, но съперникът показа характер, върна се в него. Но на почивката премерихме грешките си и второто полувреме допуснахме само 25 точки. Смятам, че имахме пълен контрол. Всеки изминал мач показваме развитие. Предстоят ни три гостувания, като че ли най-важният е гостуването на Днипро другата седмица. Но първо имаме много труден мач с Берое“.

Относно изказването на Деян Иванов, че залата не е била пълна, наставникът заяви: „Ако Левски водеше и бе победил във Варна във футболния мач, тук щеше да има повече хора, доста и закъсняха. Но имахме подкрепа. Ние играем и се стараем с играта си да привличаме хора. Има нужда и от време,“ допълни той за публиката в зала „Универсиада“.

Спокоен ли се чувства вече Левски с три победи зад себе си? „Всеки отбор от групата има потенциал. Очакват ни три много различни мача. Трябва да спечелим поне един, за да победим. Трябва да отидем не с комфорт, а с вяра и самочувствие.“

Левски няма нужда от нови попълнения, като тепърва някои от играчите ще разгръщат себе си: „Смятам, че разполагаме с потенциал. Не виждам на коя позиция да взимаме чужденци, нито причини. Според мен дори имаме и резерви още за развитие. Ние на позициите, на които взимаме чужденци по принцип, сега сме взели Деян и Калоян. Това е разликата с другите отбори. Само се моля да се запазим здрави. Смятам, че този състав има потенциал.“