Берое и Славия затварят кръга днес

0
DrKx6hLUUAAcn16
- -

Берое приема Славия днес от 17,30 часа в последния двубой от 14-ия кръг на Първа лига. Заралии ще се опитат да зарадват феновете си след отпадането за Купата на България от Ботев Пловдив на стадиона под Аязмото. “Белите” също приключиха участие, като при тях отпадането беше по-болезнено, тъй като са актуален носител на трофея. Берое се представя много добре у дома през сезона и ще се опита да задържи тази тенденция и да не изостава от водещите три отбора в класирането.
За последно Берое загуби у дома в шампионатен двубой преди половин година, когато отстъпи с 0:4 пред Левски.
В състава на треньора Александър Томаш за мача се завръща халфът Александър Цветков, който изтърпяваше наказание. Томаш обаче може и да заложи на опитния Владимир Гаджев в средата, но бившият капитан на Левски е по-вероятно да остане резерва, тъй като не е готов за цял мач. От пейката ще започне и националът Борислав Цонев, който също не е напълно готов след възстановяване от контузия.
За Славия двубоя ще пропуснат контузените крайни защитници Сашо Александров и Димитър Велковски. Наказан за двубоя е Влади Узунов, а зоната му на левия бек ще заеме Стефан Ашковски. Атаката ще води отново Илиян Мицански, който остана резерва срещу Лудогорец за Купата на България.
Преди мача Берое заема 4-та позиция в класирането с актив от 24 точки, а гостите от София са 9-ти с 16.

Вероятни състави:

Берое: Перниш, Бандаловски, Хаджиев, Ангелов, Василев, Цветков, Райнов, Бригидо, Минчев, Вандерсон, Камбуров.

Славия: Петков, Ашковски, Гамаков, Христов, Марем, Карабельов, Шоколаров, Цветанов, Г. Иванов, Йомов, Мицански.