ЦСКА-София гони 9 от 9 срещу отборите от долната осмица

0
cska vitosha
Снимка: lap.bg
- -

ЦСКА-София посреща Витоша днес от 17:45 часа в откриващия мач от 15-ия кръг на Първа лига. Армейците излизат, за да спечелят 9-а победа в 9-ия си двубой срещу тим от долната осмица този сезон. След първото завъртане в първенството червените имат перфектен баланс срещу тези отбори при 22:2 голова разлика. ЦСКА-София победи Верея с 4:0, Дунав, Септември и Етър с по 3:0, Черно море с 3:1, Ботев Bp и Витоша с по 2:0 и Славия с 2:1.

Сред стартовите 11 на армейците ще се завърне офанзивният халф Тиаго. Той остана резерва в последните две срещи -с Витоша за купата (3:1) и Локо Пд (1:0). Сега обаче португалецът отново ще е титуляр. На върха на атаката Ел Маестро по-скоро ще се довери на Мауридес, а в хода на срещата ще се появи и другият нападател – Али Coy. В средата на терена почти сигурно ще действат Малинов и Пинто. 17-годишният Антов отпадна от сметките, тъй като бе повикан на лагер с националния отбор до 19 г.
В 3-а поредна среща бекове се очаква да стартират Манолев отдясно и Жеферсон отляво.

„С двамата отбраната придоби по-различен вид и се чувстваме по-сигурни при разиграването на топката“, каза треньорът Ел Маестро след победата над Локо Пд в миналия кръг.

Витоша пък се готви в пълен състав за двубоя с ЦСКА-София. В тима няма контузии и наказания. Треньорът Росен Кирилов отново ще заложи на схемата 44-2, която използва в почти всички мачове през сезона.

„Убеден съм, че ще стоим още по-добре срещу ЦСКА спрямо мача за купата (1:3)“, каза главният мениджър на Витоша Костадин Ангелов. Той допълни: „Всеки съперник си има слабости и ние сме проучили тези на ЦСКА, остава само да съумеем да ги използваме. Освен това на всеки отбор му е трудно срещу определен стил на игра. Ще се опитаме да предложим именно такова предизвикателство на ЦСКА. Въпросът е футболистите да успеят да пренесат идеите на треньора на терена“, каза още Ангелов.

Кампанията на армейците „С деца на мач“ ще важи и за тази среща. Всяко дете до 14 г. може да влезе безплатно на стадиона със свой пълнолетен придружител, който си е закупил специален билет. Пропуските са на цена 15 лв. и важат за сектор А, като могат да се закупят от касата до входа на „“Спортна София“.