Благоевградски отбор спечели турнира в Петрич

0
6482a5e23c13adda5e9da61ea3e08664
- -

В пълна зала „Арена Петрич“ се играха финалните срещи на коледния турнир по футбол за Купата на община Петрич.
Във финалната среща отборът на „Ред Бул“ Благоевград победи с 2:0 отбора на „Комиците“ Петрич и така спечели златните медали на турнира.В тима на победителите личаха имената на ветерана Петър Купов и юношеския национал на Пирин Благоевград Методий Стефанов.
На трето място се класира отбор „Лайпциг“ Петрич, на четвърто място „Маска Ленс“ Благоевград. Отборите получиха купи, медали и парични награди. Два от отборите – „Лайпциг“ и „Маска Ленс“ дариха своите парични награди за благотворителност. Приз за феърплей беше връчен на „Балкан бизнес хелп“.

Отборът на „Авангард“ Сандански спечели ваучер на стойност 200 лева от ресторант „Райски кът“, след като победи при двубоите между класираните на трето място отбори в групите. При индивидуалните отличия: Приз за най-добър вратар заслужи Димитър Пангев от „Авангард“ Сандански, най-добър защитник е Аспарух Шамкалов от „Лайпциг“ Петрич,голмайстор стана Тодор Кръстев от „Мадара“ с 12 точни попадения, а най-полезен състезател е Марин Дамянов от „Комиците“ Петрич.

Официални гости на Коледния турнир по футбол бяха кметът на община Петрич Димитър Бръчков, депутатът Георги Динев, председателят на ОбС –Петрич Георги Тренчев. Специално внимание на Коледния турнир по футбол отделиха още гордостта на Петрич в женския футбол Лили Костова, която в момента играе за „Фиорентина“ и Иван Коконов от „Дунав“ Русе.