Десподов: Искрено се надявам да бъда продаден през януари

0
kiril despodov
- -

Кирил Десподов бе избран за футболист на годината в традиционната анкета на спортните журналисти. Атакуващият играч на ЦСКА-София събра 159 точки и остави след себе си вратаря на „Славия“ Георги Петков и звездата на „Ботев“ Тодор Неделев.

„За мен тази награда е голяма радост, която се постига с много желание, хъс, работа на терена и постоянство. Наградата обаче е освен стимул и голяма отговорност.

Не мога да кажа с какво съм спечелил. Това ще го кажат хората. Но безспорно подобен приз трябва да е мотивация да продължиш да гониш целите си и в същото време да останеш здраво стъпил на земята.

Христо Стоичков е голяма личност в историята на българския футбол, а и лично в моята кариера. Казвал съм го и преди – ако не беше той, аз нямаше да съм там, където съм. Той ме откри за големия футбол.

Искрено се надявам да бъда продаден през януари. Но искам да подчертая за пореден път, че за мен това в никакъв случай не е задължителна задача.

Харесвам Серия „А“ и въобще Италия. Казах го и след церемонията. Но отново – не държа точно това да е дестинацията ми за трансфер. Имам доверие в ръководството на ЦСКА, че ще избере най-добрата опция за мен“, допълни Десподов в студиото на Bulgaria On Air.