Домусчиев доволен от Сухия, оставя го за постоянно

0
antoni zdravkov
- -

Антони Здравков ще бъде постоянен треньор на „Лудогорец“ и ще получи шанс да води тима през целия пролетен полусезон, твърди „България днес“. 54-годишният специалист пое тима в началото на октомври. Първоначално той бе обявен като временен заместник на напусналия изненадващо бразилец Пауло Aутуори. Сухия направи серия от победи в Първа лига и изведе „орлите“ с 6 точки преднина на върха пред втория ЦСКА-София.

Собственикът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев е доволен от всеотдайността на Здравков и не смята да търси друг вариант за треньор на този етап, пише „България днес“. Разбира се, задължителната цел остава осмата поредна шампионска титла. Ако това бъде изпълнено, със сигурност атаката за европейски пробив отново ще бъде поверена на
Сухия.

„Антони Здравков се представя добре в „Лудогорец“. След като вървят нещата в отбора, защо да не бъде оставен за постоянно“, коментира пред „България Днес“ врелият и кипял в треньорските футболни среди Ангел Станков.

„Здравков говори португалски език, а това е много важно. В тима от Разград има доста бразилци. Контактите с играчите му са директни, а не през преводачи. Антони е млад специалист и има сериозна перспектива пред себе си“, убеден е бившият треньор на „Левски“.

Антони Здравков дебютира начело на „Лудогорец“ при равенството 1:1 срещу АЕК в Ларнака от груповата фаза на Лига Европа. Преди това Сухия бе помощник на Аутуори. Преди години бразилецът бе треньор на Здравков в португалския „Маритимо“. Именно тогава той научава местния език, което сега му дава такова предимство на „Лудогорец арена“.