Гецата: Любо Пенев е на светлинни години от измисления треньор преди него

0
liuboslav penev 7
Снимка: cska.bg
- -

Бившият плеймейкьр на ЦСКА Георги Георгиев-Гецата направи любопитен коментар за назначението на Любо Пенев начело на ЦСКА-София.

„Любо Пенев ще промени много неща в ЦСКА. Убеден съм, че ще въведе в тренировъчния цикъл точно заниманията, които трябва да се правят. Методически той е на светлинни години от измисления треньор преди него, който трудно можеш да разбереш, дори и да гледаш всичките му тренировки. Лошото е, че няма да има време. Всеки отбор може да загуби, но проблемът е, че на ЦСКА им липсва някаква идея в играта. Важно е Любо да подготвя тима за новия сезон, но истински да го подготви“, каза Гецата пред „Марица“.

Той разказа и за съвместния си престой с Любо на „Армията“. Двамата са съотборници в ЦСКА през 1988 и 1989 г., засичат се и в националния отбор.

„С Любо имам много спомени. За онзи преди мача на „Парк де Пренс“ и как ги прекарах във Франция него и Емо Костадинов съм разказвал стотици пъти. Но се сещам за ЦСКА. Тогава двамата много обичаха да им разказвам вицове. А аз знаех безброй. Те припадаха от смях и ме караха да им разказвам с часове. Накрая им виках: „Хайде, стига толкова, отивайте да лягате, че утре имаме мач“. И те се прибират в бунгалата в Панчарево и уж ще лягат. По едно време обаче Любо взе да тропа на моята врата и вика: „Геца, разкажи още някой, че не ни се спи!“. Весели и хубави времена бяха“, спомни си Гецата.