ЦСКА-София ще ближе рани срещу Септември

0
levski cska
Снимка: lap.bg
- -

Днес ЦСКА-София приема Септември (София) в двубой от 24-ия кръг на Първа професионална лига. Домакините на стадион “Българска армия” ще опитат да се съвземат от шока след загубата от Левски (0:1) в миналия кръг. Гостите изглеждат наглед доста удобен съперник, тъй като се намират в долната половина на таблицата. Отборът от Красна поляна обаче в никакъв случай не идва като обречен и ще опита да вземе ценни точки от този двубой, които са от изключителна важност в битката за оцеляване в елита.
На “Армията” приеха доста тежко поражението от “сините” и потърсиха какви ли не аргументи, за да оправадят тази загуба. Сега играчите на Любослав Пенев обаче не могат да си позволят ново подхлъзване. До момента под негово ръководство “червените” са с 1 победа и 2 загуби и така и не успяха да се възползват от грешките на лидера в класирането Лудогорец. Все още обаче нищо не е изгубено и “Армейците” остават в битката за титлата, но за целта трите точки днес са повече от задължителни.В същото време Септември се намира във възход след подновяването на шампионата през пролетта. Играчите на Христо Арангелов записаха 2 победи и 1 равенство и си върнаха настроението. Сега те се канят да объркат сметките и на ЦСКА-София.

Двата тима вече се срещнаха през първия полусезон на стадион “Васил Левски”. Тогава “Армейците” спечелиха убедително с 3:0. В ЦСКА-София не могат да разчитат днес на наказаните Божидар Чорбаджийски и Едвин Джеси. Любослав Пенев има и доста проблеми с контузени играчи, като в лазарета са Николай Бодуров, Евандро, Жеферсон и Данте Стипица.Най-вероятно Ел Голеадор ще заложи на Черниаускас на вратата и Турицов, Перейра, Томаш и Лясков в отбрана. Малинов ще бъде дефанзиван халф, а Пинто и Тиаго ще действат в средата на терена.Жоржиньо и Рафаел ще бъдат на крилата, а на върха на атаката отново ще е Соу.
Гостите пък нямат абсолютно никакви проблеми и ще излязат в оптимален състав. На вратата се очаква да започне Георгиев и пред него в отбрана Башлиев, Дюлгеров, Николов и Глишич. Фабиано ще бъде опорен халф, а Чандъров и Галчев ще движат нещата в центъра на терена. Димитров и Русев ще оперират по крилата, а на върха на атаката ще започне Мандиангу.

Първа професионална лига, 24 кръг:

ЦСКА-СОФИЯ – СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ)

Вероятни състави:

ЦСКА: Черниаускас, Турицов, Перейра, Томаш, Лясков, Малинов, Пинто, Тиаго, Жоржиньо, Рафаел, Соу

СЕПТЕМВРИ: Георгиев, Башлиев, Дюлгеров, Николов, Глишич, Фабиано, Галчев, Чандъров, Димитров, Русев, Мандиангу