Чудовищна драма! Юнайтед ликува след дузпа на ВАР в 92-ата минута (ВИДЕО)

0
mufc
- -

Страхотна драма реши 1/8-финалния сблъсък между ПСЖ и Манчестър Юнайтед. Англичаните се класираха за следващата фаза, след гол от дузпа в даденото продължение. Наказателният удар пък бе отсъден след намесата на ВАР. Двубоят продължи до 99-ата минута, но французите така и не успяха да върнат поне едно попадение, което щеше да ги класира напред.

Първата част на „Парк Де Пренс“ донесе изключителни емоции на феновете, като те започнаха още във втората минута, когато десният бек на ПСЖ Керер върна спорна топка към Тиаго Силва, който беше изпреварен от Ромелу Лукаку, белгиецът преодоля и Буфон и прати кълбото в опразнената врата.

Това логично отвори играта и парижани се втурнаха в атаката, за да върнат попадението. Удар на Мбапе от близка дистанция беше блокиран от Смолинг, а след това и Ди Мария стреля покрай вратата. В 12-та минута обаче Мбале беше изведен в коридор в наказателното поле и пусна остро подаване към далечната греда, където Бернат матира Де Хея за 1:1.

Последваха нови два удара на Дани Алвеш от воле и на Мбапе, но не застрашиха стража на гостите. Така домакините продължиха да владеят повече топката, но в един от редките случаи, в които Юнайтед успя да стигне малко по-близо до наказателното поле на съперника Рашфорд изпрати силен изстрел от сериозна дистанция, който обаче се оказа коварен и Буфон не успя да улови топката. На правилното място отново беше Лукаку и деветката на „червените дяволи“ отново изведе своя тим напред в резултата.

Малко след това Оле Гунар Солскяер отново се сблъска с контузен футболист в състава си, след като Ерик Баи трябваше да напусне преждевременно терена и да отстъпи мястото си на Диого Дало.

Второто полувреме премина доста по-консервативно до последните десет минути, като и двата отбора гледаха да не оставят празни пространства за съперниковите играчи.

След точно час игра Ди Мария стреля от дистанция, но Де Хея улови, а следващият по-интересен момент дойде в 82-та минута, когато Мбапе се озова очи в очи с вратаря на Юнайтед, но се препъна при опита да го заобиколи. Последвалият удар на Бернат се отби в гредата на гостите.

В последните минути в търсене на чудото Солскяер пусна в игра две юноши от академията на клуба – Тахит Чонг и Мейсън Грийнууд, като последният записа първи минути с екипа на „червените дяволи“.

Така се стигна до 89-та минута, когато Дало пробва изстрел извън наказателното поле, който се отби в Кимпембе и излезе в корнер. В първия момент Давир Скомина отсъди ъглов удар, но помощниците му от ВАР сигнализираха за игра с ръка и главният рефер реши да провери ситуацията. След няколко минути повторения той отсъди дузпа за Юнайтед в 93-та минута.

Зад точката застана Маркъс Рашфорд и младият нападател на англичаните прониза Буфон за 3:1.

Скомина компенсира времето, отделено за ВАР и остави мача да продължи до 10 минути продължение, в които обаче ПСЖ не успя да застраши Де Хея и отпадна драматично от турнира.