Георги Йорданов: Стадионите ни не са готови за ВАР! Доста пари трябва да се вложат

0
var
- -

Заместник-председателят на Съдийската комисия на БФС Георги Йорданов се изказа изключително ласкаво и позитивно за системата ВАР, която се прилага и в Шампионската лига от тази пролет. Той заяви, че въпросното нововъведение бавно, но сигурно настъпва в цяла Европа и България няма да бъде подмината.

”Снощните два мача от Шампионската лига ПСЖ – Манчестър Юнайтед и Порто – Рома показаха, че системата ВАР работи с много сериозен успех. Уверен съм, че видеопомощта ще се въвежда все по-активно от УЕФА“, каза Георги Йорданов пред БТА.

Две дузпи бяха отсъдени с помощта на ВАР снощи, които реално класираха напред Манчестър Юнайтед и Порто, а и в други ситуации съдиите се допитваха до колегите си пред мониторите.

”Разбира се, че идеята е да минимизират до крайност грешките на съдиите. Статистиката показва, че след въвеждането на ВАР, головете от засада са едва 1 процент. Това е страхотен успех. От една страна ролята на съдията става по-малка, но пък времето показва, че хората не приемат съдийските грешки, въпреки че и съдиите сме хора. А какво остава да говорим за България“.

„Не мога да преценя колко скоро ще видим ВАР и на българските мачове, защото трябва сериозна подготовка, за да се случи това. Ние в Съдийската комисия на БФС също сме го коментирали и то не един или два пъти.

”Стадионите ни не са готови и ние все още не сме готови. Но има силни препоръки от УЕФА. Смятам, че и ръководството на БФС започва да узрява за тази новост. Доста пари трябва да се вложат, за да се случи това. Но пътят е постлан“, завърши бившият съдия от Габрово