За словоблудствата: Директивите не носят трофеи на Левски!

1
levski otbor
- -

Едно нещо не може им се отрече на враговете на Левски – много са сплотени и винаги имат готово обяснение когато „сините“ малко се понадигнат и имат шанс да направят нещо по-сериозно. Коментираме тези неща по повод изказването на Венци Стефанов след мача Славия – Левски (0:3). Той каза, че директивата е ясна, че съперниците на „сините“ оттук нататък ги чака страшна съдийска сеч. На въпрос: „От кого е издадена директивата?“, белият бос в типичния си шеговит стил заяви – от „Хасан Чинчири“, прочут навремето музикант.

Разбира се, не само Венци Стефанов е уверен, че има директива Левски да стане шампион. Почти всички, които мразят „сините“ – и фенове, и играчи и шефове на отбори, ако все още не вярват, със сигурност ще повярват в нея. Това, разбира се, при условие, че тимът на Георги Дерменджиев стане шампион. Нищо, че най-вероятно пак няма да стане. Обяснението на „Армията“ или по по-малки и по-големи градове, вече е приготвено при такова развитие на нещата. А дали това няма да се окаже поредната „директива-фантом“? Ако се чудите защо, спомнете си колко „директиви“ имаше около Левски в последните десетина години. Всяка от тях циркулираше много сериозно в пространството, но нито една не се оказа сериозна, истинска и не се случи.

Думата „директива“ придоби най-голяма популярност в началото на 2012 година. Тогава я използва Стойчо Младенов, който по онова време беше треньор на автентичното ЦСКА. Той публично заяви, че има директива Левски да стане шампион. Какво стана всъщност – ЦСКА на Стойчо Младенов игра с Лудогорец мач за титлата в Разград в последния кръг. А „сините“, които уж бяха определени за шампиони, завършиха безславно трети. И най-рано от всички кандидати абдикираха от битката за първото място.

Година по-късно – през пролетта на 2013-а, Левски къде на мускули, къде с късмет, а не и без помощта на спорно съдийство влезе в победна серия под ръководството на Николай Митов в края на сезона. Остана му да спечели един последен мач на „Герена“ срещу отбор от средата на таблицата, какъвто беше тогава Славия. Още преди мача отново всички, които мразят Левски, препоръчваха той да не се гледа. Обясняваха, че по-скоро Земята ще спре да се върти, отколкото „белите“ да спрат „сините“. Ясно е какво стана -1:1 и нова титла за Лудогорец. Тези, които и тогава говореха, че всичко е ясно се прегръщаха от щастие и забравиха какви глупости са дрънкали. За някакви извинения, угризения или признания за това, че пак са се „объркали“ – и дума да не става.

Дойде 2015 година. Този път се заговори, че Левски е определен за носител на Купата, а опонентът му на финала – Черно море по-добре да не се явява на мача. Много фенове на „моряците“ се вързаха на поредните словоблудства и не отидоха до Бургас да видят историческата първа Купа на България за любимия си отбор. Ето ви трета директива – фантом, вероятно също „спусната“ от Хасан Чинчири.

Стигаме до сезон 2015/16. Лудогорец започна ужасно и в България, и в Европа под ръководството на Бруно Рибейро, а после и на Едуард Ераносян. ЦСКА пък беше във „В“ група. Левски поведе в класирането и веднага се заговори, че ще бъде новият шампион. Само ще споменем какво се случи всъщност – Лудогорец стана шампион с 14 точки аванс пред Левски.

Стигаме и до миналия сезон – 2017/18. Докато той течеше, отново се заговори, че всичко е предизвестено. За по-голямо разнообразие този път директивата в частта й за Левски не касаеше първенството, а турнира за Купата на България. Ето каква беше най-популярната „публична тайна“, която се говореше из футболните среди. А именно – Лудогорец пак си е шампион, ЦСКА-София остава без нищо, но за сметка на това ще бъде компенсиран със завръщане в евротурнирите една година по-рано, а Купата на България щяла да остане за Левски. Тъкмо с наличието на този план се обясни и отпадането на ЦСКА-София на полуфиналите в този турнир, точно от „сините“. На финала обаче Левски взе поредната калъфка, а Купата отиде за Славия.

Като теглим чертата се вижда, че след 2009 година насам трофеи в България са взимали Лудогорец, Литекс, ЦСКА, Славия, Ботев (Пд), Берое и Черно море. А Левски или е участвал във фалшиви директиви, или е единственият отбор в света, останал без трофей, въпреки директивата.

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Иван
Иван
5 години по-рано

Най накрая в този сайт да прочета добра статия със сериозен анализ,и най вече обективен!!!!!