Португалец държи 55% от головете на Али Соу

0
ali sou 1
Снимка: cska.bg
- -

Али Coy е хитът в ЦСКА-София през пролетта, като е реализирал цели 6 попадения и е номер 1 по този показател в Първа лига. Иначе головете му са общо девет, а тук може да добавим и двете му попадения за Купата на България срещу Витоша.

Coy определено е по-разнообразен и мултифункционален от налагания през есента Мауридес, като носи и по-голяма ефективност на целия тим. Тук обаче трябва да отбележим и един друг аспект от успеваемостта на гамбиеца. А той е партньорството му с Тиаго Родригес, който се възроди покрай Coy. Очевидно е, че техничният португалец е с впечатляващ поглед върху играта, а тромав и еднопланов нападател като Мауридес не можеше да развие визията му за атаката.

Не е случайно, че до 11-ия кръг, когато Мауридес на практика е единственият избор в атака, Тиаго няма нито една асистенция! За почти същия брой мачове след това, португалецът направи цели 8 голови паса, като пет от тях са към Соу. А за цялото си партньорство с Мауридес има само една… Това показва пълната липса на химия между двама играчи, които сами по себе си може да имат огромни плюсове, но да не работят добре в пакет. Другите две асистенции на Тиаго са за голове на Джеси и Чорбаджийски, а последният пас към Соу е донесъл 55% от головете на гамбиеца.

Само едно партньорство в Първа лига е донесло подобен успех на отбора си. Марселиньо е подсигурил с пасовете си пет от головете на Клаудиу Кешерю, докато Вандерсон има една асистенция по-малко към румънеца.